Welke invloed heeft de WAB op uitzenden binnen klantcontact?

Welke invloed heeft de WAB op uitzenden binnen klantcontact?

Whitepaper 1
Whitepaper 1

Wet Arbeidsmarkt in Balans
Met de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) wil het kabinet de balans op de arbeidsmarkt verbeteren. De WAB moet het voor werkgevers aantrekkelijker maken om medewerkers vast in dienst te nemen. Met deze nieuwe wet worden ook enkele nadelige effecten en niet behaalde gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) gerepareerd, door de wetgeving rondom het ontslagrecht, flexibele arbeid en de WW-premies te herzien.

Het wetsvoorstel is officieel aangenomen door de Eerste en Tweede Kamer en treedt per 01 januari 2020 in werking. De WAB heeft grotendeels een directe werking, voor sommige onderdelen is (beperkt) overgangsrecht opgenomen.

WAB in klantcontact
Deze whitepaper is de eerste in een reeks van vier whitepapers omtrent de invloed van de WAB op de klantcontact branche. Wij zullen hierbij de invloed van de WAB en de visie van Yource op uitzenden, sourcing, payrolling en vast personeel in de klantcontactbranche verder toelichten. Het doel van deze whitepapers is om inzicht te geven in de impact van de WAB op het gebied van het inhuren van flexkrachten, het aanbieden van contracten of ontslag. In deze eerste whitepaper staat de invloed van de WAB op uitzenden in klantcontact centraal.

Plus de l’information sur nos services

Vous souhaitez plus d’information sur nos solutions de contact client? N’hésitez pas à prendre contact avec nous.

Prendre contact avec nous

Vous avez une question? Nous nous faisons un plaisir d’y répondre!

Appellez-nous ou envoyez un mail à:

service@yource-group.com

+32 9 268 27 11